0

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture


Project: LUXERIVERS Park reception hall
Architects: MOD architecture
Place: Chongqing, China
Domain: 86,111 sf
Photos: AsYouSee (Wang Ting), HereSpace

LUXERIVERS Park lobby by MOD Architecture

Chongqing is surrounded by two rivers and has undulating terrain. Compared to other cities, Chongqing has a curl feel, stereoscopic effect, and concave shape. With the three-dimensional beauty of Chongqing as the main design concept, the general area has embraced the artistic understanding and model of Chongqing, a mountain city, and embodied the concept in these design elements. For the first time in Chongqing, Wanhua Group presents a modern landmark with artistic expressions of the natural environment and urban culture!

We wanted to create a symbiotic spatial relationship with nature. Chongqing's geographic features have been used as a design resource as well as space and functions linked with a bionic surface to realize the experience of seamless connectivity and natural transition in the reception hall instead of the presence of separate rooms. ""

– Feng Weimo

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

The Park Reception Hall was jointly designed by the design team led by Feng Weimo, founder of MOD Architecture, and Song Zhen, deputy general manager of the Wanhua Decoration Center. Chongqing's tough, reserved and open temperament was demonstrated by means of three lines that form a spatial logic, namely time, space and people.

The ups and downs also show the expansion and stratification tendencies of Chongqing, which is typical of the mountain city.

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

Feng Weimo has adopted the spatial processing technique of backwards overlapping steps as a concept for stairs. For example, the interior surface technology further emphasizes the spatial quality of the "art museum" by distributing it between all areas. Functional areas such as stairs, watchtowers and refectory, book bar and exhibition hall have been expanded to form a space that, like a large area, reflects the landscape and culture of Chongqing as a design.

The natural terrace concept was incorporated into the design of the large steps with wealthy regional features. In addition, 6 m wide arched stairs meet the requirements of events and meetings.

By adopting the concept of the light show and moving and floating light, the designers created a sense of burst of light that represents changes in intensity with different rhythms, different rhythms and levels of space in a different artistic sense.

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

The Luke Study Club is also on the third floor. In combination with the skylight membrane for reading comfort in natural light, the ceiling is equipped with modeled folded boards to enrich the visual senses. The design offered a very multidimensional spatial experience. Blocks of space and bookshelves are combined and light spreads between them, creating a strong sense of sequence and rhythm.

The surrounding hanging edges, viewing positions for distant landscapes, and illuminated render positions on the ground provide interesting light sources.

The arched light hall on F / -1 is an annular sunken area. This is where unlimited fusion and unlimited interaction occurs as customers immerse themselves in special visual and acoustic effects.

The ceiling, called the "waterfall of light", expresses the light of civilization involved in the iterative development of time.

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

The crossed stainless steel ceiling and polished black jade marble floor in the refectory create visual continuity with the reflection of dragon scales and provide an upward visual focus by complementing the colors in the room. A convex lens was used to reflect everything between the dining tables that were floating in the air.

The name of the swimming pool was Solar Forest. A series of geometric light lamps simulates the natural sunlight entering the water, creating the visual feel of a sunlight forest. The gym called Steel Jungle uses mirrors to expand the space, and the reflection between the ceiling and partition creates the fluidity of the space.

The rear space acts as a background and is also like a enormous network that closely connects all functions and thus not only offers a space with wealthy shapes, but also a cognitive expression of urban culture and art as well as an interactive scenario experience.

-Project description and pictures from MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

drawings

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

LUXERIVERS Park lobby in Chongqing, China by MOD Architecture

Labels: China, luxury, Mod architecture, Park reception hall, lobby


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *