0

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

[ad_1]

Project: Big barn
Architects: Faulkner Architects
Place: Glen Ellen, Sonoma Valley, California, USA
Areas: 3,900 sf
Photos: Joe Fletcher

Large barn by Faulkner Architects

California studio Faulkner Architects He completed the Big Barn project in Glen Ellen, Sonoma Valley, California. This is a holiday home in the form of a specific barn, which is typical of the region and known for wineries. The exterior is wrapped with worn steel and wood, while the interior is wide and open, it looks modern, but still looks like a farmhouse.

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

A family of four from San Francisco asked us to create an urban retreat by reusing the traces of an existing 1950s farmhouse in Glen Ellen, California and building it in accordance with the region's hills and agricultural structures.

Glen Ellen has many barn-like houses by mixing two design vocabularies, gluing moldings in the style of living and inserting them into barn shapes with a kitchy mixture. In contrast, this 3,900 square meter house, called "Big Barn", gets authentic inspiration from the existing Tack Barn, which we previously renovated in a storey house. The result was a simple, rectangular, two-stage shape with an asymmetrical roof. The shorter side of the roof faces the southwest sun and reduces the heat gain for the structure. The windowing is also limited to this exposure and is arranged as full height lean ventilation shutters related to the traditional barn building.

The entrance, which is a larger version of the vertical slot elements, is recessed for shading. The chimney and chimney, alien to the barn typology, were removed from the building with glazed joints. The east side is more open to the landscape and the morning sun.

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

A continuous, building-sized assembly made of steel wing glass includes large sliding doors that stick into the adjacent wall and open the kitchen to the rear terrace. The upper area of ​​the main area has no windows and resembles empty, bowl-like areas of barns. A large vertical wooden lock at the southeast triangular end is aligned axially with an internal access from the plan on both levels. When opening at both ends, the prevailing breeze flows through the mass and is cooled naturally.

In order to abandon the slope intact and avoid a slope, the form is dug uphill and bent downhill. A steel lattice bridge connects the upper sleeping step with the slope and the bridge barn above. A minimal range of materials made from recycled redwood, corrugated iron made from Corten steel and black steel as well as the lack of integrated grooves and protrusions eliminate the feeling of minimal construction. Inside, the uniqueness of the California oak for floors, walls and ceilings continues.

Underfloor heating and minimal cooling only in sleeping areas reduce energy consumption as well as improved glazing, insulation and efficiency of the mechanical system.

Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Large Barn by Glen Ellen, California Faulkner Architects

Keywords: . . . . . . . . .

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.