0

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

[ad_1]

Project: House in Hauterive
Architects: Construction time architects
Place: Hauterive, Switzerland
areas: 6,867 sf
Photos: Yves Andre

House in Hauterive, Switzerland

Construction time architects Completed luxurious and modern house near the village of Hauterive in Switzerland. The location of the Hauterive House is just great. In the middle of a lush forest, it rises from the valley and offers breathtaking views in every direction you look. The interior uses the large glass surfaces that bring a lot of sunlight into the minimalist interior.

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

A modern building was built in the basement of an existing building near the village of Hauterive with a view of Lake Neuchâtel. The visible volume of the ancient building was completely destroyed and the facilities in the basement were reorganized.

The modern structure on the upper level takes up exactly the outer circumference of the destroyed volume. The single-storey wood volume with a purely four-sided roof forms the living space, which opens from the south to the lake through large bay windows and the back yard with a view of the Jura. The folding glass facades form a covered terrace with a panoramic view of the north and south sides of the entrance.

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

The plan is arranged around the stairs, a central element that connects the two floors. It is crowned with a large pyramid-shaped light shaft that takes advantage of the volume of the roof. The lower floor has been completely redesigned in order to make optimal use of the available space and to give daylight to all living rooms. To complete it, two small courtyards were excavated in the topography of the eastern and western fronts. There is a multi-purpose exhibition hall and a relaxation room in a linear area with a courtyard at both ends. On the large lower terrace with pool there is a separate apartment for friends in a volume on the south side.

Two different worlds overlap; The upper floor is airier and more open, the other is more intimate and is on the ground floor. One is a liquid cavity made of glass and wood between the floor and roof.

Construction time architects

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

House of Bauzeit Architects in Hauterive, Switzerland

keywords: , , , , , , , ,

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.