0

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan


Project: Melt house
Architects: SAI Architectural Design Office
Place: Yao, Osaka, Japan
areas: 1.227 sf
Photos: Norihito Yamauchi

Melt House by SAI Architectural Design Office

SAI Architectural Design Office He completed a lovely and modern minimalist residence in the city of Yao in Osaka, Japan. With only 1,227 square meters of living space, the building was expanded to open a small space for a fabulous garden.

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

A plan in a residential area at the foot of the mountain. The area is a narrow area with a front of 5.6 m and a depth of 23.7 m. The client was a couple in their thirties and their two children and was asked to live in a place where they could feel green.

A house in which you feel green is not a house in which you can see green everywhere, but a house in which the residents actively use space and grow with the green. For example, an urban community is spending time sleeping under a tree, touching a leaf, planting a modern tree or a modern flower from a friend, feeling the wind directly, and smelling the green. I thought I could create an original experience and a wealthy life that I had forgotten.

For this reason, we created gardens in two cavities, which were created by the arrangement of buildings in the north and south. If you plan the courtyard style in this long and narrow room, a space like a narrow walkway will be created. We therefore decided to create a roof in the garden that would withstand rain and could be used as a room. This garden area was placed in the middle of the house as a multifunctional area that could be used freely by the residents as a dry garden.

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

It is a device that accepts different living environments, e.g. B. Weather and climate changes, changes in use over time, outdoor activities and changes in the lifestyle of residents. In addition, it is planned to bring a lot of natural light into the house by providing large openings and high side light sources and to ensure active natural ventilation despite the long and narrow building. If you create a dry garden between the dining room and the living room, you can use it every day and live in the green.

This plan hopes that the residents can spend a lot of time even in the tightest of spaces in the dry garden and create an area in which each scene can be rotated intensively and diversely.

SAI Architectural Design Office

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

Melting house SAI architecture office in Yao, Japan

keywords: , , , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *