0

Nagus House by IASE Arquitectos in Cordoba, Argentina

[ad_1]

IASE Arquitectos He completed the design of the Nagus House in Cordoba, Argentina. This magnificent, modern residence has three floors and offers a living area of ​​approximately 3,700 square meters. The main design point of this project was the iconic tree behind the house. This is what welcomes the guests and offers a kind view of the house. The ground floor is the social middle of the house with the attic as a special area, while the house is divided into three different levels, the first is actually a lower floor and serves as a garage.

The phrase "behind the tree" was the starting point of the house, which we thought would serve as the front-end host at the entrance to the house, but not just for the visitor, but also in a framed and protected manner as a hero or passerby, but also inside and in the daily life of its inhabitants. applies to.

Each modern project for the studio is a challenge to interpret the needs and livelihoods of the brokers.

NAGUS, a name that we chose for a young couple who hired us to combine the social and private use of the home expressed in daily use, as well as the daily professional activities in a separate sector. In a flexible space that can be converted to any need.

For this purpose, we have developed the project on three levels on a plot of one thousand square meters whose façade is limited by irregularities and regulations.

The basement consists of a closed garage for three vehicles as well as a tree shading and ramp, a warehouse and an entrance ramp, which protects and protects the future wine cellar. A ground floor with social and private spaces integrated into the outdoor area, a top floor for the study and a multipurpose play room with windows to the ceiling, integrated into the exterior and ceiling windows.

The functional plan is spread over an area that encompasses the private areas of the house with direct access to the service facilities, which are strategically located for a less good orientation of the house. In this way a linear and proportional inner circulation in the form of a nucleus is obtained.

The daily space merges with a more intimate terrace, which houses the tree and is separated from the sliding panels, which are located behind a support furniture and connected to the social space. The hierarchy of social space is perceived because of the double height of the space, but also when its dimensions are fully opened and expanded into the gallery.

Formal work is due to the articulation of pure volumes, which are emphasized by cracks in roofs and cavities to obtain sufficient natural light and cross ventilation.

The image always begins with a concept that is particularly associated with each area, modernity being defined as the simple axis for the studio, followed by a warm and rustic architecture blended with the use of existing vegetation and wood veneers. Stone on the base and exposed concrete and steel, giving some details lightness and simplicity.

IASE Arquitectos

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.